Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Maxi(dress)mera.


(Bild:le21eme.com)

Sitter och jobbar igenom mailboxen och konstaterar att just nu ramlar det in pressmeddelanden och reklam om klänningsuppdateringar inför sommarens festligheter.

Svenska By Malina började bygga sitt varumärke genom att specialisera sig på maxiklänningar och i starten var den fotlånga klänningen det enda plagget i deras kollektioner. Exemplet att fokusera på ett nyckelplagg eller en nisch verkar dessutom vara en ”winning factor”, enligt de möten jag haft med modevarumärken, för att lyckas ta sig igenom bruset i en annars väldigt konkurrensutsatt bransch.

Men sen då, när sommarfesten är över? Då blir den där långa, böljande skapelsen hängande i garderoben. Kanske har man lust att plocka fram den igen sommaren efter, kanske inte. Tricket är att vardagsanpassa festklänningen och just att den är lång gör att det faktiskt går att använda den även ”off season”. Styla med en varm kappa eller lång blazer, polotröja, sneakers, kängor och stor väska och du får en stil som går hem både till höst och vår. Skippa kanske den helt axelbandslösa modellen och välj en färgskala och mönsterbild som funkar även perioden innan/efter sommaren och du är hemma!