Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

REA-(k)val?

1-15-23431-F16_collection2
Min rea-investering från Filippa K som jag haft span på sedan i höstas. (Bild: Filippa-k.com)

Har ni som jag Rea-kval? Det är numer reor året runt av olika slag och vi som konsumenter blir allt mer obenägna att vilja köpa till fullpris. Det klart att man vill fynda, men vi vet också idag att det inte är hållbart att konsumera i den takt vi gör samtidigt som det ställer till det affärsmässigt för många inblandade. För som i alla branscher så tenderar det att till slut gå inflation på rabattgivandet. Ett dilemma helt enkelt.

Nåväl, just nu pågår ju årets största och mesta reaperiod, och är det ändå så att man vill investera i något så kommer här mina fem bästa Rea-tips:

1) Håll huvudet kallt. Slå till EFTER Nyår och inte under mellandagarna, nu i slutspurten är varorna ordentligt nedsatta så du har möjlighet till kvalitetskap som kanske inte plånboken i vanliga fall tillåter.
2) Satsa på kvalitet. För let´s face it, att köpa ett från början redan billigt plagg ännu billigare vet vi är inte hållbart!
3) Planering. Att fynda på rean kräver faktiskt planering, för det är lätt att ryckas med. Gör en lista eller spara bilder under säsongen på plagg och stilar du tycker om och leta efter dem på rean.
4) Tänk flera säsonger och säkra kort. Håll dig ajour med vad som kommer nästa säsong i färger och signaturplagg så kan du fynda plagg som gäller även nästa år. Klassiker, igen i bra kvalitet, kan du ha i flera år.
5) Avstå. Hittar du inget bra eller var inte ditt rea-span nedsatt, nej men avstå då hellre denna gång och kompensera inte med att köpa annat som du inte behöver.

Lycka till!

1 Response
  • […] att ni är flera som hört av er kring mina rea-tips. En del av er tycker att den sista punkten att avstå helt är det självklara alternativet, men […]