Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Årskrönika 2018!

Hej första dagen på 2019! Jag är definitivt en “nystartare” så ett förväntansfullt blankt papper där ännu inget har hänt eller tagit andra vändningar är bland det absolut bästa jag vet. Både ni och (förmodligen framförallt ) jag tyckte detta var så roligt förra året så här kommer en favorit i repris och precis som sist är frågemallen med några modifieringar lånad från Underbara Clara.

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?

Yes! Som relativt ny frilans blir det ganska många “första gången-upplevelser” och några av höjdpunkterna under rubriken denna gång var att få gå på Ellegalan, modeveckan både i Oslo och Köpenhamn och Copenhagen fashion Summit som är en av världens största konferenser för Hållbart mode. Sen har jag även för första gången varit konferencier bl.a. på modetävlingen SUFA2018, haft mina första skandinaviska modevarumärken som gäster i modepodden, lanserat stil- och trendavsnitt tillsammans med min briljanta kollega Frida Zetterström! 

Genomdrev du någon stor förändring?

Jag började att ta ut lön, haha!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Tänk vad tråkigt att skriva nej här, men JA! En av mina närmsta vänner födde världens finaste norske gutt den 17:e april <3. 

Vilket/a datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?

Den oändliga sommaren mellan 10:e maj och 5:e oktober.

Vilka länder besökte du?

Danmark, Norge och en härlig, pastellig liten by på Kreta i Grekland.

Bästa köpet?

Två stycken uppblåsbara SUP-brädor, helt ny sport för mig och som gett fantastiska naturupplevelser! 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mina barn flest gånger men också att jag faktiskt fått verksamheten att fungera i det nya bolaget.

Största musikaliska upptäckten?

Vet inte om man kan kalla det upptäckt precis, men när jag cyklade hem en av de ljumma kvällarna under modeveckan i Köpenhamn spelade ett magiskt jazzband på en uteservering och tiden stannade en stund. Jag filmade med telefonen för att lägga upp på Instagram men bestämde mig i slutändan för att behålla den upplevelsen för mig själv, har kvar filmen och lyssnar igen ibland. Sen vill jag också säga Sarah Klang, var på en grym konsert i höstas och behöver jag ens nämna att Håkan Hellström släppt nytt material…

Vad var din största framgång på jobbet 2018?

Genomförandet av flera roliga content-projekt med tunga och superproffsig kunder och positiva omnämnanden av Modepodden i press som tex. ekonomidelen i GP och Damernas Värld. 

Vad önskar du att du gjort mer?

Motionerat.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Kört bil.

Största misstaget?

Att vid några tillfällen glömma att vi drivs av olika saker och att vi ibland värderar vad som är viktigt olika. Detta har gjort att jag några gånger blivit besviken och frustrerad men uppsidan är att man också lär sig av det, både om sig själv och andra människor.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Lika glad som vanligt!

Vad spenderade du mest pengar på?

Ett nytt tak och tågresor till Stockholm…

Något du önskade dig och fick?

En uppdaterad basgarderob.

Något du hade som mål och/eller önskade dig och inte fick?

En av målsättningarna var att släppa ett avsnitt/vecka under hela året. Nådde inte riktigt fram, framförallt p.g.a. prioritering av tiden, men målet att öka frekvensen från varannan till varje vecka under säsongerna kvarstår.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Firade som vanligt min födelsedag modest, gillar det bäst. Jobbade och hade en god fika med familjen och mina föräldrar. 2019 blir det dock andra bullar, fyller tydligen jämnt.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Säger som förra året: “Ur ett personligt perspektiv, egentligen inte. Ur ett humanistiskt perspektiv, var skall man börja.”

Vem saknade du?

Snarare vilka, gästerna i podden blev färre i år till förmån för annat content och har insett att jag saknar det och deras spellistor förfärligt så 2019 blir det fler gästavsnitt!

De bästa nya människorna du träffade?

Är så orimligt glad för att fått stifta ny gemenskap med några av branschens proffsigaste och härligaste personer och har sällan skrattat och ätit så mycket tartar under en Stockholm fashion week som i augusti. Men detta är också ett gäng som skapar en stabil grund i den här ibland ganska tokiga branschen och som stöttar i allt från att vara bollplank vid offerering av jobb, hejaklack vid framgång och engagerad it-support när sociala media strular. Bästa Modeverket (ja vi kallar oss faktiskt så) består av finingarna Frida Zetterström, Niklas Berglind, Nina Campioni, Emma Danielsson, Susanne Histrup, William Värnild, Frida Fahrman och Valerie Aflalo. Tack gänget ni är faktiskt bara för bra!

Squad love! Med på bilden är bara Susanne, Frida Z och Nina, vi behöver verkligen ordna en Modeverket gruppbild med alla snarast! (Foto:Jennifer Kivinen för Damernas värld)

Mest stolt över?

Min familj.

Högsta önskan just nu?

Fred på jorden och att alla får ett GOTT NYTT ÅR!

Kram Jenny