Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att ”bara” vara sin egen chef.

I våras tog jag efter långt övervägande ett stort beslut, att säga upp mig från min fasta anställning och istället arbeta i mitt eget företag på heltid. Får nästan nypa mig i armen en gång om dagen över möjligheten att få jobba med det roligaste jag vet och eftersom jag alltid haft en anställning känns det just nu lite som att skolka från skolan. Hoppas dock på att den känslan går över…

Från augusti blir det full fart, med bl.a. Fashion week, livepoddar, intressanta gäster, teman, galor och fler spännande projekt. Varmt tack till er som hängt med på vägen hittills, ni är alla en stor anledning till att jag vågar ta steget!

Jag har fått så mycket fin uppmuntran och positiv återkoppling från omgivningen vilket naturligtvis känns väldigt bra som bekräftelse till mitt beslut. Men jag har också fått kommentarer som ”Vad härligt att rå om din egen tid” och ”Vad skönt att bara vara din egen chef” och här tror jag att det, i all välmening, finns en stor missuppfattning.

Det finns ingenting som är att bara vara sin egen chef. Som egenföretagare har du snarare fler närmsta chefer än som anställd eftersom varje betalande kund är chef. Jag är supertaggad att nå mina mål med företagandet på både kort och lång sikt men jag räknar också kallt med att det kommer att bli hårt arbete och då i perioder förmodligen mer arbete än när jag hade både en fulltidsanställning och företaget samtidigt. Jag räknar också med att jag tillsammans med mina ”nya chefer” kommer att skapa roliga, intressanta uppdrag och bra innehåll samtidigt som det kommer att finnas dagar och kvällar (säkert även en del nätter) när jag kommer att behöva fundera över och ta ställning till deras krav och min förmåga eller vilja att uppfylla dem. Det ingår liksom i dynamiken med att driva företag.

Att egenföretagande är en genväg till mer egentid är en förförande tanke som är lätt att svepas med i. Men det är även lätt att bli besviken. Leverans är det som räknas och kräver, som också är en röd tråd i alla de modeentreprenörers berättelser som finns genom modepodden, mycket hårt arbete och uthållighet. Då kommer förhoppningsvis belöningen OCH möjligheten att ”få ut extra timmar”.