Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att klä sig på utsidan som man känner sig på insidan…

IMG_7598  (Matchande semesterhäng i  Åhlens Green Collection)

Det är svårt att prata om mode som industri utan att beakta dess konsekvenser i form av påverkan på vår miljö. Hårda fakta om en industri och masskonsumtion som gör vår planet och oss människor sjuka, repar styggt den glättiga ytan. Så efter att ha sett detta och sen en tid inspirerats av denna coola kvinnas initiativ, snygga Make it last, är målsättningen att ta mer medvetna beslut och vara mer påläst när det gäller min egen garderob och min inställning till hur jag konsumerar mode.

Inbillar mig inte att jag är någon Moder Teresa, jag går i fallgropar och har därför gjort en kort lista med hållpunkter i mobilen ifall jag behöver bli påmind. Here we go:

    • Färre snabba beslut => Färre felköp
    • Välj bättre kvalitet
    • Ta bättre hand om mina plagg och hur jag avyttrar dom

I modepodden har vi haft möjligheten att diskutera just svenska modevarumärkes initiativ till hållbart mode med t.ex. gäster som Filippa K och Nudie Jeans. Lyssna gärna på det och ta chansen att bli mer påläst du också.