Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Möt Helena Carlberg – Social Media Manager på Theory

P1060416
Helena ovanför New Yorks skyskrapor, givetvis helt iklädd Theory. Tidigare arbetade Helena med bl.a. sociala medier på & Other Stories.

Hej Helena! Hur var din helg?

– Jag har en weekend i New York varje vecka, så sedan jag flyttade hit är fredagar lite extra härliga och förväntansfulla. När jag kommer till jobbet på Theory förstärks det när jag möts i dörren av receptionisten Eddie, som varje fredag ropar ut “Happy Friday, we made it!”

Som ansvarig för modevarumärket Theorys sociala medier, innebär mitt jobb att skapa varumärkesbyggande innehåll, från idé till publicering. En typisk dag spenderar jag med att sätta mig in i kollektionerna, planera plåtningar, samarbeta med bloggare samt att leta intressanta fototillfällen runtom i företaget. För Theory är det relativt nytt att fokusera på sociala medier och digital kommunikation, så organisationen är inte särskilt utbyggd på dessa områden. I realiteten är jag därmed Strateg, Projektledare, Art Director, Copywriter, och Fotograf. En högst kreativ vardag som blandar högt och lågt.

Jobbet består också i att navigera amerikansk företagskultur med starka hierarkier, högljudda röster och stora ord. Som svensk kan man lätt bli en tyst torrboll om man inte hakar på och slänger in ett “amazing” här och där.

Min pojkvän jobbpendlar mellan Stockholm och New York och om han är i stan så brukar vi beta av hans exceptionellt långa lista på barer och restauranger som han vill testa. Annars är det lätt hänt att jag råkar gå loss på New Yorks bästa ostbutik Murray’s Cheese när jag går hem genom West Village. Just den här helgen möter jag upp med mina tjejkompisar på Miss Lily’s i East Village, ett jamaicanskt ställe med spontandans, saftig jerk chicken och grymma kokosdrinkar.

De flesta av oss är svenskar så samtalet kommer på ett eller annat sätt alltid in på visum och de senaste jobbstrapatserna, vilket vägs upp av ett konstant planerande för kommande konserter, utställningar, jazzfestivaler, weekendresor, målarkurser och nya restauranger.

I skrivande stund är det årets första sommardag med 23 grader. Jag sitter i Washington Square Park, vilket kan vara världens bästa plats för att titta på folk, och skriver till tonerna av ett gatujazzband. Helgerna i New York är oslagbara.

Har du några fler tips från New York?
Brunch
Dimes: för deras goda breakfast bowls och LA-vibbar
The Butcher’s Daughter: för vegetarisk mat som är allt annat än tråkig
Smile: för att spana på modeller och kämpande skådisar

Drinkar
Cafe Select: för den hemliga och mysiga bakgården genom köket
Wythe Hotel: för utsikten över Manhattan från takterrassen
Happy Ending: för att de spelar salsa live till sent på natten

Middag
Mission Chinese: för deras Sichuankryddade kycklingvingar
Zenkichi: för riktig japansk mat i privata små bås
The Dutch: för att maten är fantastisk helt enkelt

Tack!