Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sum up 2017!

Hej 2018! Årets första dag och samtidigt bokslut för 2017. Visserligen sker det löpande utvärderingar hela tiden i tanken men sedan jag tog steget med podden känns det både roligare och viktigare att samlat reflektera över det som åstadkommits under året. Frågemallen med några modifieringar är lånad från lysande och Underbara Clara.

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Ganska många saker visar det sig när jag tänker efter t.ex. blivit egenföretagare på heltid, startat aktiebolag, föreläst för 300 personer samtidigt, lanserat reportage- och temainriktade avsnitt i podden, livepoddat inför publik och agerat programledare för web-tvsändningarna av en gala. Jag har också blivit en förälder med barn i skolan, det har inneburit flera nya upplevelser och så gick jag på hundra-årskalas.

Genomdrev du någon stor förändring?

Den största förändringen både mentalt och praktiskt har helt klart varit att gå från anställd till egenföretagare, men det har också varit den bästa förändringen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

JA! En fantastisk, perfekt och alldeles ljuvlig liten Jon kom till vår släkt den 1:a april i år. <3

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

30/7. Det var sista dagen med fast lön.

Vilka länder besökte du?

England, Frankrike, Spanien, Polen, Danmark, Norge. Kan ha missat några. Reste en hel del i min tidigare karriär.

Bästa köpet?

En ny bärbar dator och en svart kostym från Samsøe & Samsøe.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Varje gång jag får fina mail och hejarop från er som lyssnar och följer och att Modepodden blev nominerad till årets podcast i Lifestyle Awards 2018.

Största musikaliska upptäckten?

Jag har den fina förmånen att få upptäcka massor av ny musik genom mina i poddgästers spellistor, men en av de starkaste musikupplevelserna jag hade i år var en intim lunchkonsert med Eva Dahlgren på Way Out West. Den gick rakt in i hjärtat på mig och jag grät från låt två och framåt.

Vad var din största framgång på jobbet 2017?

Ökningen av antal nedladdningar och att jag klarade affärsmålen för podden.

Vad önskar du att du gjort mer?

Planerat vardagsmaten hemma.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig för vad andra tycker och tänker.

Största misstaget?

Att jag oroat mig för vad andra tycker och tänker.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Hmm, svårt. Vet egentligen inte om jag har varit gladare i år än andra år. Jag jobbar nästan alltid med glaset halvfullt. Men jag har haft roligare i år.

Vad spenderade du mest pengar på?

Usch, säkert inget som jag egentligen vill spendera så mycket pengar på. Förmodligen taxiresor p.g.a. att jag är en obotlig tidsoptimist. Jag lever i förnekelse…

Något du önskade dig och fick?

Att de jag älskar inklusive mig själv fått vara friska + ett par klassiker till öronen från Lara Bohinc i födelsedagspresent.

Något du hade som mål och/eller önskade dig och inte fick?

Såklart. Klurar fortfarande på hur jag skall få det där med facebook och instagram att snurra på rätt sätt…

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Har aldrig varit bra på att fira mina egna födelsedagar, har kört några stora balunser vid 25 och 30 men annars är de oftast av lågmäld karaktär om ens någonting alls. Förra året åt jag en mycket trevlig jobblunch med en person jag tycker mycket om, och nej hon visste inte om att det var min födelsedag, och så fick jag fina presenter av man och familj.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ur ett egoistiskt perspektiv, egentligen inte. Är ovanligt nöjd med förra året. Ur ett humanistiskt perspektiv, var skall man börja…

Vem saknade du?

Min bortgångna farmor, som jag gör varje år och extra mycket sedan mina barn kom för jag hade så gärna velat att hon skulle få träffa dem. Hon är en av orsakerna till mitt modeintresse och hon hade älskat att jag gjorde det här.

De bästa nya människorna du träffade?

Utan tvekan this squad!

Sen går ju en stor del av mitt jobb ut på att träffa- och lyssna till nya människor och här får jag möjligheten att möta coola och inspirerande personer hela tiden. En sån lyckans ost jag är!

Mest stolt över?

Vad jag åstadkommit med varumärket Modepodden i år och över min fina fina familj.

Högsta önskan just nu?

Att alla får vara friska och må gott. Att många av de möjligheter som ligger inom räckhåll med mitt arbete blir verklighet. Men som en klok person (så klok att jag var tvungen att gifta mig med honom) har sagt till mig ”Allt händer av en orsak och till din fördel” och då behöver man inte bekymra sig över missade chanser utan kan istället fokusera på att njuta av vad de gav.

GOTT NYTT ÅR!

Kram Jenny